06.06.2012.

Mostarska bamija


Na 1 dl maslinova ulja zazlatite 1 sjeckanu kapulu, 1 sjeckanu mrkvu i 2
režnja češnjaka, zajedno sa ½ kg meke teletine rezane u kocke.

Tada nastavite pirjati podlijevajući bistrom telećom juhom.

Posolite i popaprite i dok se povrće kuha, posebno u vreloj vodi u koju ste dodali
malo vinskog sirćeta, kratko prokuhajte 10 dag sušene okrugle i
duguljaste bamije. Kad omekša, procijedite je i dodajte drugom povrću i
teletini, pa sve zajedno još malo propirjajte.

Prije služenja podlijte sa 1 dl kiseloga mlijeka i služite vruće.

Iskreno hvala Šefiku H. na proslijeđenom receptu!

Sve za kuhinju
<< 06/2012 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Priključi se:

Preporučujemo:

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
12170

Powered by Blogger.ba