25.06.2012.

Tortice od krompira punjene janjetinom i pinjolima

Pripremite tortice od krompira i uživajte u ukusnom ručku na poslu - domaće i zdravo.

Korak 1. Tijesto:

Skuhajte neoguljen krompir u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje u slanoj vodi, dok ne omekša, ali se ne raspada. Ocijedite, ogulite i ispasirajte. Dodajte sol i dovoljno brašna da dobijete tijesto.

Korak 2. Nadjev:

Dok se krompiri kuhaju, napravite nadjev. Rastopite maslac s maslinovim uljem u Delimano® Ceramica plitkoj zdjeli za kuhanje i u njoj pirjajte luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte začine i kuhajte minutu. Zatim dodajte janjetinu i miješajte sve dok meso ne dobije zlatnu boju. Umiješajte pinjole i koncentrat od paradajza, 2 kašike vode, peršin, sol i papar.

Za tortice nabrašnite ruke i razdijelite tijesto u četiri kugle. Svaku kuglu oblikujte u disk debljine 1 cm. Stavite po 2 kašike nadjeva na sredinu svakog diska i preklopite rubovima tijesta da zatvorite nadjev. Ponovite postupak s preostalim tijestom.

Zagrijte (toplinski senzor na ručki će pocrveniti) Delimano® Ceramica tavu za pečenje s 1 kašikom maslinova ulja. Pecite tortice dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

Step 2. Posluživanje:

Pomiješajte jogurt s češnjakom, malo soli i papra. Poslužite tortice s rikulom i jogurtom.

Sastojci:

Tijesto:
- 700 g brašnastog krumpira
- sol
- brašno po potrebi

Nadjev:
- 10 g maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednje velika glavica luka, sitno nasjeckana
- svježe mljeveni papar
- svježe mljeveni muškatni oraščić
- 2 kardamoma, samo sjemenke iz mahune, istucane u prah
- 3 klinčića, smljevena u prah
- 200 g mljevene janjetine
- 50 g pinjola, tostiranih
- 1 kašika koncentrata od paradajza
- 3 kašike svježeg peršina, nasjeckanog
- sol

Posluživanje:
- 150 g rikule, začinjene limunom i maslinovim uljem
- 200 ml jogurta
- ½ režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- sol i papar

 

Sve za kuhinju
<< 06/2012 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Priključi se:

Preporučujemo:

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
12925

Powered by Blogger.ba