29.06.2012.

Janjeći kotleti na grčki način

Grčki specijalitet u kombinaciji sa špinatom kao prilog

Korak 1:

Zagrijte (toplinski senzor na ručki će pocrveniti) Delimano® Ceramica tavu za pečenje.

Pomiješajte 1,5 kašike maslinovog ulja, češnjak, origano, cimet, piment, sol i papar. Natrljajte tom smjesom kotlete. Pecite ih na tavi oko 3 minute sa svake strane.

Korak 2:

U Delimano® Ceramica tavi za pečenje zagrijte (toplinski senzor na ručki će pocrveniti) par kapi ulja i dodajte špinat, miješajte dok špinat ne uvene i tekućina koju je pustio ne ispari. Posolite. Dobro ocijedite špinat i dodajte mu jogurt, kopar i limunov sok. Vratite sve u tavu i lagano zagrijte, pazeći da ne zavrije.

Sastojci:

2,5 kašike maslinovog ulja
2 režnja češnjaka, nasjeckanog
1 kašika sušenog origana
¼ kašike pimenta, mljevenog
¼ žkašike cimeta
1 kg janjećih kotleta, debljine 2 cm
500 g mladog špinata
125 ml punomasnog čvrstog jogurta
1 vezica svježeg kopra, nasjeckanog
½ kašike limunovog soka

Sve za kuhinju
<< 06/2012 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Priključi se:

Preporučujemo:

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
11884

Powered by Blogger.ba