23.07.2012.

Umak od 4 vrste sira

Ovaj umak ste gotovo uvijek mogli primjetiti u jelovnicima mnogih restorana. Smatra se jednim od najukusnijih umaka koji se može koristiti u različite svrhe, međutim najčešće se koristi kao nadjev za tjesteninu. Za njegovu pripremu Vam je potrebno jako malo, kako vremena, tako i mašte.

Da biste dobili ovaj umak božanstvenog okusa potrebno Vam je:

  • Vrhnje za kuhanje
  • 100 grama Gorgonzola sira
  • 100 grama Ementaler sira
  • 100 grama Trapist sira
  • Malo pakovanje naribanog Parmezana

Na zagrijani maslac dodajte sitno sjeckanu gorgonzolu, ementaler i trapist, te mješajte sve dok se ne otopi. Otopljenoj smjesi postepeno dodajte vrhnje dok se sve ne sjedini u jednu masu. Kada umak bude kremastog oblika, lagano mu dodajte naribani parmezan i začine po želji. Preporučujemo Vam da uz ovaj umak koristite bosiljak ili origano.

Čestitamo, Vaša tjestenina će imati novi, čaroban okus, obogaćen umakom od 4 vrste sira koji se koristi u najluksuznijim restoranima širom planete.

Dobar tek!

Foto: http://www.recepti24.com

Sve za kuhinju
<< 07/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Priključi se:

Preporučujemo:

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
12170

Powered by Blogger.ba